Náhle úmrtie dieťaťa. Lúpežne prepadnutá za bieleho dňa . Za týranie manželky je obvinený. Väzba. Nález povojnovej munície.

14.08.2008 Celý región

Náhle úmrtie dieťaťa: Dňa 12.8.2008 o 19.15 bolo linkou 112 oznámené náhle úmrtie 11 mesačného chlapčeka z Prešova.
Policajti vyšetrovaním zistili, že v čase od 12.30 do 18.00 hod. dňa 12.8.2008 za doposiaľ nezistených okolností došlo k usmrteniu dieťaťa počas poobedňajšieho spánku, . V liste o prehliadke mŕtveho bolo uvedené , že ide o syndróm náhleho úmrtia dieťaťa. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Lúpežne prepadnutá za bieleho dňa
Dňa 13.8.2008 v čase o 15.20 hod oznámila na linku 158 KR PZ v Prešove 59 ročná Prešovčanka, že na Októbrovej ulici v parku medzi obytnými blokmi oproti základnej škole na uvedenej ulici bola lúpežne prepadnutá. Neznámy páchateľ k nej pristúpil zozadu, chytil jej plátenú tašku, ktorú sa jej snažil vytrhnúť, čo sa mu nepodarilo. Následne ju oboma rukami sotil do chrbta tak, že spadla dopredu na pravú ruku a on zatiaľ jej z ľavej ruky vytrhol plátenú tašku s osobnými vecami, peňaženkou s hotovosťou 500, - Sk a osobnými dokladmi a z miesta činu ušiel. K zraneniu poškodenej nedošlo ale krádežou tašky s osobnými vecami a finančnej hotovosti jej vznikla škoda najmenej 1150, - Sk. Vyšetrovateľom PZ bolo začaté trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Za týranie manželky je obvinený
Kežmarský vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby 68 ročnému mužovi z Mlynčekov, okr. Kežmarok, 1 krát súdne trestanému. Obvinený svojej 58 ročnej manželke,
s ktorou žije v spoločnej domácnosti v rodinnom dome spôsoboval najmenej od decembra 2007 až do 12.8.2008 psychické utrpenie tým, že ju po požití alkoholických nápojov opakovane ponižoval vulgárnymi nadávkami, opakovane ju vyháňal z domu, v noci a nad ránom ju budil zo spánku. Opakovane sa jej vyhrážal zabitím, čím u poškodenej vzbudil takú obavu, že mala strach o svoje zdravie a vyvolávalo to v nej neustály strach a stres. Toto jeho konanie vyvrcholilo dňa 11.8.2008, kedy v rodinnom dome v mieste trvalého bydliska v čase okolo 23.00 hod. pod vplyvom alkoholu ju fyzicky napadol a bil päsťami. Z dôvodu požitia alkoholických nápojov tento je strážený na OO PZ v Kežmarku do vytriezvenia. Bude spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby.

Týranie blízkej osoby a zverenej osoby:
Popradský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby 43 ročnému mužovi z Ľubice, 3 krát súdne trestanému. Obvinený po dlhší čas najmenej 13 rokov a intenzívnejšie posledné cca 3 roky v mieste svojho trvalého bydliska v rodinnom dome, kde žije spoločne so svojimi rodičmi týchto pod vplyvom alkoholu a tým zvýšenej agresivity, opakovane, bezdôvodne slovne aj fyzicky napádal s požiadavkou, aby mu dali peniaze na alkohol, vyhrážal sa im zabitím, otcovi sa vyhrážal, že mu nožom rozpára brucho a zakope ich do hrobu.
Dňa 13.8.2008 v čase o 08.30 hod. bol v mieste svojho trvalého bydliska obmedzený na osobnej slobode hliadkou OO PZ v Kežmarku, v čase o 12:00 hod. bol prevzatý vyšetrovateľom PZ, ktorým mu bolo vznesené obvinenie a z dôvodu vysokého stavu opilosti 1,64 MG/L bol obvinený ponechaný na OO PZ v Kežmarku, kde je vykonávaná jeho ostraha až do jeho vytriezvenia. Po jeho vytriezvení s ním budú vykonané ďalšie procesné úkony.

Väzba
Dňa 13.8.2008 bol rozhodnutím sudcu Okresného súdu v Humennom vzatý do väzby obvinený 44 ročný muž z Pčolinného , okr. Snina, 7 krát súdne trestaný. Obvinený je stíhaný pre prečin nebezpečného vyhrážania, ktorého sa dopustil tým, v rodinnom dome v kuchyny fyzicky napadol svoju bývalú manželku . Túto udrel rukami do hrude a vyhrážal sa jej zabitím s nožom v ruke a následne ďalší deň sa bývalej manželke ako aj ich synovi vyhrážal s nožom v ruke zabitím, čím u nich vzbudil dôvodnú obavu o ich život a zdravie. Obvinený bol po privolaní polície policajtmi Obvodného oddelenia PZ v Snine o zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia a väzba je vykonávaná v ÚVV v Košiciach.

Nález povojnovej munície:
Dňa 11.8.2008 v čase o 11.17. hod. telefonicky oznámil na linku 158 OR PZ vo Svidníku 78 ročný muž zo Svidníčky, okr. Svidník, nález povojnovej munície. Preverením udalosti hliadkou Obvodného oddelenia PZ vo Svidníku bolo zistené, že menovaný 13.8.2008 v čase okolo 11.10 hod. našiel v blízkosti potôčika oproti jednému z rodinných domov v obci Svidníčka , okr. Svidník 1 ks ručný granát z obdobia II. sv. vojny. Miesto bolo hliadkou OO PZ vo Svidníku zaistené pred prístupom verejnosti. Muníciu zneškodnil pyrotechnik PPÚ OPP KR PZ v Prešove.

Nehoda kamióna na diaľnici
Prešov 14. augusta (TASR) – Krátko pred 11.30 hod. uzavrela diaľničná polícia na viac ako hodinu úsek diaľnice D1 v smere Prešov – Lemešany z dôvodu odstraňovania následkov dopravnej nehody, ktorá sa dnes ráno stala za mestom Prešov.
V ľavotočivej zákrute diaľnice nezvládol vodič českého kamióna s prívesom riadenie a zišiel z cesty. Pri nehode utrpela ľahké zranenie jedna osoba. Počas odstávky diaľnice bola doprava smerom na Košice presmerovaná cez obce Haniska a Kendice. Podľa informácie Magdalény Fečovej z KR PZ bola komunikácia sprejazdnená krátko po 12.30 hod.
 

Vyberte región